torstai 2. elokuuta 2012

Virtaa riittää

Pennut ovat tänään 6 vrk:n ikäisiä, ja koska huominen päivä -jolloin pennut täyttävät viikon - menee SawoShowssa, laitan jo nyt ensimmäisen viikon poseerauskuvat kaikista. Pennut ovat varsin eläväisiä, virtaa tuntuu riittävän sen hetken kun ovat valveilla nisää etsimässä. Pentuja löytyy joka kulmalta pentulaatikkoa ja vauhti on melkoinen kun ryömivät ympäriinsä :)) Pennyn lämpöilykin on asettunut ja kaikki voivat hyvin.

Valokuvissa kuvien reunukset ovat saman värisiä kuin pentujen kaulanauhat, joista pennut tunnistaa.

Tyttöjen värit ovat Oranssi, Pinkki, Keltainen ja Lila



Ja poikia ovat Lime, Musta, Ruskea, Sininen ja Vihreä






maanantai 30. heinäkuuta 2012

Huh hellettä

Tokihan kesän kovimmat helteet alkoivat juuri kun me vietämme aikaa sisällä pentulaatikon äärellä. Ja lämpöä riittää sisälläkin niin, että hikeä pukkaa väkisinkin vaikkei mitään teekään.  Pennut ovat melkoisen virkeitä otuksia ja taas kerran mietin, että onkohan noissa jotain lokki-geenejä, sen verran äänekästä pikkuväkeä ovat välillä, etenkin kun äiti lähtee pentulaatikosta ulos. Jotenkin tulee mieleen meidän G-pentue (eli "Gremlingsit" ) ja kasvattaja voikin miettiä, että mikä mahtaa olla yhteinen tekijä näissä lapsukaisissa ;o)
Tosin pääosin pennelit vielä nukkuvat, syövät, nukkuvat ja taas syövät, jonka jälkeen hiukan nukkuvat ;o) Kun huoneessa on ollut ikkuna auki, niin pennut hakeutuvat ikkunan alle nukkumaan. Ilo oli huomata, että Pennyllä on 10 nisää käytössä, vaikkakin pääsääntöisesti noin puolet pennuista on nisillä, kun toinen puoli vetää tyytyväisenä sikeitä.
Pientä huolta onneen on tuonut Pennyn lämpöily, ja eläinlääkärissäkin on jo sen tiimoilta käyty.... onneksi ruoka maistuu ja Penny hoivailee pentuja. Mutta tilannetta seurataan hyvin tarkkaan.

 Korillinen pentuja
Pennut olivat korissa hetken kun Penny kävi ulkona ja pentulaatikko siivottiin.


minähän kiipeän äidin kuonon yli...