torstai 20. syyskuuta 2012

Pian kohti uusia seikkailuja

Viimeinen yhteinen ilta pennuilla meneillään. Huomenna pennut täyttävät 8 viikkoa, ja Vallu lähtee uuteen kotiin. Lauantaina on sitten Hallan vuoro. Mutta toistaiseksi painitaan vielä entiseen malliin - iltahepuli meneillään. Päivän pennut ovat viettäneet leikkien, nukkuen ja "kennelpoikaa" juoksuttaen.

Välillä pidetään luova tauko
Sisko ja sen veli <3 
Pikku pörriäiset

Antoisa, vaativa, työläs ja monella tapaa ihana urakka pikkupentujen kanssa alkaa olla loppusuoralla. En muistanutkaan kuinka iso urakka näin ison pentueen kanssa puuhailu voikaan olla, etenkin kun on sen verran pienet tilat olla pentujen kanssa. Pentujen uusilta ihmisiltä on tullut ihania viestejä ja kuvia, paljon on ollut jo iloa pennuista uusissa kodeissa. Ne ovat olleet reippaita ja kotiutuneet hienosti. Hiukan on parilla ollut pieniä murheita pienten haavereiden muodossa, mutta onneksi ei mitään vakavaa kuitenkaan. Tekevälle sattuu, niinhän sitä sanotaan. 
Paljon on ollut haikeutta ilmassa pentujen lähdön takia, toisaalta päällimmäinen tunne on kuitenkin ollut onni siitä, että kaikilla on ihanat uudet kodit ja voin luottavaisin mielin laittaa pennut maailmalle. Sekä helpotus, koska pennut alkavat todellakin jo vaatia paljon omaa aikaa... aikaa jota en ennätä yhdeksälle virkeälle pennulle antaa :)) 

Jäämme siis odottamaan innolla, mitä kaikkea tulevaisuus tuokaan tullessaan.


tiistai 18. syyskuuta 2012

Siivousta

Tuvan lattia on täynnä sanomalehtipaperisilppua, pari luuttua, leluja, kenkiä jne... ja pennut temmeltävät kaiken keskellä meno päällä. Muutenkaan ilman laatu ei ole niitä parhaita... hmmm... Pakko siis jälleen siivota. Yritän siivousta pentujen kanssa, mutta moppi herättää niiden tappajan vaistot samantien, se on ehdottomasti saatava kiinni ja tapettava...samoin kuin lattiaharja...toinen moppi......janiiiinedelleen.... ei siis tule mitään, vaan laitan pennut ulos, verkon ovelle ja jätän oven auki, että näen mitä ne touhuilevat.

Mutta eipä ulkona ole mitään mielenkiintoista, koska moppi heiluu sisällä. Niinpä Halla päättää ratkoa ongelman ja palata takaisin sisälle:


Jep, jep!!! :-D 

Mutta ei sitten muuta kuin takaisin ulos leikkimään ja pieni IHAA saa kyytiä...
 Vallu edellä ja Halla perässä
 Vallu ja ihaa...
ja vuorostaan Halla. 

Lopulta tuvan lattia on siivottu, pesty, puhtaat paperit, uusi lattiarätti ja pentujen lelut. Tullaan sisälle, heittäydyn sohvalle - ja pennut suorastaan syöksyvät sanomalehtien kimppuun.... 5 minuuttia myöhemmin tuvan lattia on täynnä sanomalehtisilppua... pentujen lelut hujan hajan... Jep, eipä uskoisi, että siivosin juuri hetkeä ennen. No, paperit on ainakin kuivia -vielä ;o)


maanantai 17. syyskuuta 2012

Trampoliinia ja muita huveja

Kotona enää olevat Halla ja Vallu pitävät menoa yllä muidenkin puolesta. Melkoisen helpolle tuntuu elo vain kahden pennun kanssa, vaikka kyllä nämäkin osaa. Nyt juuri maanantai-iltana ne keksivät, että pentuaitauksen verkko toimii kivasti kuin trampoliini, ja hiukkasen ponnistamalla verkkoa vasten ja hyppimällä saa loikkaan sen verran voimaa, että pääsee kivasti aidan yli -jep, jep!! :-/  Sain sitten seuraa tallin siivoukseen, ja voi mitä aarteita sieltä löytyikään :-D  Itse aloitin työt tänään piiiitkän loman jälkeen, ja rakas kennel-poika jäi hoitelemaan pentuja työnsä lomassa. Joten itse pääsen nauttimaan pennuista vain aikaisin aamulla ja illalla.

 Viikonloppuna oltiin pentujen kanssa moneen otteeseen pellolla.Välillä pennut kävivät tervehtimässä Jamieta. Muutoin ne olivat kuin pikku-imurit, jotka haravoivat kitusiin kaiken mahdollisen.

 Ja löysipä Vallu oikein herkkupaikan...hepan kakkaa.... ison kasan...nami,nami maiskis.... kun huomasi, että tulen lähelle yritti välittömästi pakoa suu täynnä herkkuja.

Viivikin oli pellolla välillä pentujen ja Benjan kanssa

Poni kiinnostaa kovasti... ja kun se on syömässä ojan pohjalla, niin se näyttää hiukan pienemmälle kuin muutoin ja lauma menee aina hiukan lähemmäs, uteliaana.

Piha muistuttaa muutenkin välillä sirkusta kun joka puolella kulkee koiria, heppoja, lapsia.... :)))

Ulkoilun jälkeen oli vielä kiva painia Nicon kanssa tuvan lattialla. Pennut suorastaan rakastavat lapsia... ja mitä kovempi ääni, sen villimpi meno. 

Uusiin koteihin lähteneistä pennuista tulee ihanan usein viestejä, kuinka reippaita ne ovatkaan olleet. Ja tänään kun ruokatunnilla hain ruokaa ja ajoin puiston ohi, näin kuinka pieni valkoinen Lumi kävelytti uuttaa isukkiaan pitkin puistoa -voi itku kuinka hellyyttävälle pieni koira näyttikään kävellessään ja haistellessaan puistossa kuin isommat koirat konsanaan. Lumi asuu lähellä työpaikkaani, joten näen sitä varmaan melkoisen usein :))