lauantai 25. elokuuta 2012

Ulkoilua





 Tänään ulkoilimme moneen otteeseen :))
Valitettavasti kuvista suurin osa oli taasen epätarkkoja, mutta tässä jokunen tarkempi. Enismmäisessä kuvassa vasemmalla Keltainen tyttö ja oikealla Oranssi.

 Lila tyttö haaveilee

 Oranssi tyttö

 Painia
 
 Pinkki tyttö

Äidin hellässä hoivassa (Lila tyttö?)

 Ruskea poika

 Sininen poika suunnittelee pakoa aitauksesta

 Sininen poika

 Turkoosi poika

 Tutustumista vesikuppiin

Vihreä poika

perjantai 24. elokuuta 2012

Nimet

Pennut täyttävät tänään neljä viikkoa ja nyt on viralliset nimet keksitty, kutsumanimethän sitten jokainen keksii itse:

Tytöt:
Keltainen:

Lila:

Oranssi:

Pinkki:

Ja pojat:

Musta:

Vihreä:

 Turkoosi:

Sininen:

Ruskea: 


torstai 23. elokuuta 2012

Aina ei kaikki naurata

Kuten moni varmaan muistaa, jouduin etsimään kadonneita pentuaitauksen verkkorullia. Toinen löytyi lopulta vanhasta navetasta, toinen olikin  jo käytetty muualle. Ostin uutta verkkoa, ja vaikka kaupassa luulin sen olevan silmäkooltaan (oli valmiissa rullissa) samaa kuin edellinenkin, niin se osoittautui olevan isommalla silmäkoolla. Eli: pennut mahtuu siitä toistaiseksi läpi (P%#¤R%¤L#) !!
No, kun sitten toissapäivänä olin hikisesti saanut aitauksen pystyyn.... ja silmä vältti, päätti meidän shettis-poni Töpseli kävellä aidasta huolimatta pentuaitaukseen ruohoa syömään. Siinä pihanurmikollahan se on evästänyt pitkin kesää...  Sillä seurauksella, että se sotkeutui verkkoaitaan. Ja kun se saatiin siitä irti, olikin aita siitä kohti sitten päreinä (ARGH!!)
Virittelin sähkölangat (ei niissä sähköä kulje) aitauksen eteen...toistaiseksi on poni pysynyt ulkopuolella.Mutta veikkaan, että tuskin pysyy kauaa.
Jotenkin masentavaa kun tietää jo nyt, että tuo pentuaitaus ei taatusti tule toimimaan niinkuin toivoin.

Sisällä sohvan alunen on pennuille ikävä "ansa" -ainakin MINUN mielestä.. Ne kun tykkäävät tunkeutua kaikista mahdollisimman pienistä koloista sisään nukkumaan...eli ujuttautuvat heti kun silmä välttää tuonne sohvan alle... eivätkä sitten enää mukamas pääse pois. Voi huutoa sitä!! No, sohva on koottu elementeistä, ja jos yhden kohdan nostaa ilmaan, niin koko rakennelma laukeaa!! Kätevää :-/  !!! Olen sitten useampia kertoja jo ujuttanut pentuja kolosta ulos... ja tokihan matolle sohvaan eteen oli joku käynyt pissalla... ja kivastihan se minun paidan rintapieli imaisi märät matosta... voihan KELE!!!!
No, pitää keksiä jotain sohvan alle, etteivät edes pääse sinne....

Eilen olin laittanut pennut makkariin pentuaitaukseen nukkumaan ja kun myöhemmin menin sinne, niin osa porukasta nukkuikin matolla aitauksen edessä, ennätin jo hetken miettiä mielessäni, että KUINKA IHMEESSÄ ne ovat tulleet yli/läpi/ali tms aidasta...että mikähän houdini porukka tämä oikein on, kun huomasin, että portin alasalpa oli jäänyt auki ja pennut olivat longistaneet porttia ja ujuttautuneet sieltä välistä ulos. Kekseliästä porukkaa!!

Pissalätäköiden määrä lattioilla on jotakuinkin suunnaton.... 9 kertaa...hmmm... MONTA. (Muista tarpeista puhumattakaan!!) Koko ajan saa olla luutun ja paperin kanssa heilumassa. Makkarin pentuaitauksessa pennut osaavat yhdeksän kertaa kymmenestä käydä sanomalehtien päällä pisulla alueen toisessa päässä, mutta sama ei päde tuvan puolella -valitettavasti!!

Mutta, pennut ovat todella lumoavan ihania.... niiden touhujen seuraaminen ja niiden kanssa oleminen on kertakaikkiaan HUIPPUA!! Mietinkin jo ahdistus rinnassa, että kuinka IKINÄ raaskin näistä pikkukakaroista luopua - mutta ahhhh, onneksi tiedän kokemuksesta, että kun kuusi viikkoa alkaa olla täynnä, lisääntyy riiviölauman meno sellaisiin mittasuhteisiin seuraavan viikon aikana, että olen henkisesti valmis lähettämään ne uusiin koteihin mahdollisimman pian :))))

Maailma laajenee

Pentujen elämässä aukeni eilen illalla uusi sivu, kun lopultakin muut isot koirat pääsivät kunnolla tapaamaan pentuja, tai pennut isoja koiria. Olen odotellut, että Penny hyväksyy muiden koirien läsnäolon ennen tutustelua. Rosa on malttamattomana odottanut pääsevänsä hoitamaan pentuja...
 Rosa olikin aivan innoissaan ja heittäytyi heti selälleen pentujen keskelle.

 Se myös pesi pentuja antaumuksella

 Ja pennut selvästi nauttivat sen seurasta

 Penny imettää osaa, kun Jamie ja Rosa tutkailee yhtä pentua

 Jamien lisäksi myös Oskari-kissa tuli tarkistamaan tilannetta

Jamie kiipesi lopulta sohvalle, ja pusutteli pentua sieltä.

Ja kylläpä sitten uni maistui Vihreälle pojalle

Tänään maailma laajeni sitten vihdoinkin pihalle. Ikinä milloinkaan ei kukaan pentue ole meillä suoraan juossut pihalle, pennut yleensä hiukan katselevat uutta maailmaa oven suussa ennenkuin uskaltavat mennä ulos - mutta ei nämä pennut, ne juoksivat suoraan ulos kun ovi avattiin !!!

 Jamie, Cosma ja Rosa odottelivat ensin aidan takana.



 Rosa lasten kanssa


 

Cosma ja Vihreä poika

Rosa ei malta pysyä pois pentujen hoidosta

Pystybaari ulkona

Ulkoilu meni suurinpiirtein hyvin, pieni haaveri tosin sattui kun naapurin täti kulki tiellä, ja kaikki isot koirat  olivat yksissä tuumin sitä mieltä, että täti on haukuttava kunnolla. No, pennut tietty säikähtivät kun neljä aikuista lähti kuin satasen juoksijat telineistä.... hoohoijaa, tätä en todellakaan kaivannut... mutta pienen rauhoittelun jälkeen pennut asettuivat jälleen. Mutta, jatkossa pitää siis kiinnittää huomio siihen, ettei vastaavia ikäviä kokemuksia pennuille satu.

Neidit Keltainen ja Oranssi ihmettelevät, että mihin mahtoi kumma otus kadota, kun Elmeri kisu hyppäsi niiden välistä ylös sohvalle. 

 Ja kylläpä kaikki uusi taas väsyttikin, Turkoosi ja Ruskea poika unilla. 
Pentujen viralliset nimet on keksitty... josko huomenissa (menee ehken iltaan, kun pennun katsojia tulee käymään)  saisin nimet ja neliviikkoiset pennelit esittelyyn :))) 









keskiviikko 22. elokuuta 2012

Arki pyörii

Pennut söivät viime yönä taas pariin otteeseen, vaikka söivät tuhdit ateriat vielä illalla nukkumaan mennessä. Kasvava lapsi vaatii paljon evästä :))Illalla kokeilin syöttä pennut jokaisen omasta kupista, se meni aika siististi. Pennut saivat myös toisen matokuurinsa illalla (Canex)

Aamulla edelleen annoin kaikille eväät omista kupeista. Hiukan siistimpi tapahtuma, vaikkakin hetken kuluttua alkoi rumba jossa kuviteltiin, että kaverin kupissa on parempaa mössöä. Tässä osa pennuista kupeilla, loput oli makkarin puolella syömässä....hetkeä ennen kuin kupilta toiselle juoksentelu alkoi.

Päiväruokailussa palattiin takaisin yhteiskupille ja vanha tuttu "räminäkuppi" otettiin kehiin. Kuppi on metallinen, ja siinä olevat metallikahvat rämisevät aika tavalla, joten se toimii hyvin ruokakellona pennuille, kunhan pikkuhiljaa totutan ne siihen ääneen. Kupin ympärillä valkoinen Lumikello :))

Ja lopuksi sitten vielä jälkiruokaa maitobaarissa:

Ruokailun jälkeen pennut leikkivät ja kuljeskelivat tutkimassa paikkoja, tässä Musta poika seikkailee kiikkuvalla alustalla, eipä paljon tahtia haitannut. 

 Ja tunnollinen äiti siivoaa pentujensa sotkuja sillä välillä.

Vihreä poika taitaa vielä odotella lisää ruokaa, kun kupissa makoilee. 

Ruskeaa poikaa alkaa jo uni viedä mennessään.

Neiti Keltainen

Neiti Pinkki

Päivät siis kuluvat vielä melkoisen saman kaavan mukaan, syödään, nukutaan ja hiukan leikitään...  Siivoamista on kyllä tullut roppakaupalla lisää. Tänään ei vielä menty ulkoilemaan kun koko päivän on satanut, mutta eiköhän vielä uloskin ehditä monet kerran.