torstai 23. elokuuta 2012

Aina ei kaikki naurata

Kuten moni varmaan muistaa, jouduin etsimään kadonneita pentuaitauksen verkkorullia. Toinen löytyi lopulta vanhasta navetasta, toinen olikin  jo käytetty muualle. Ostin uutta verkkoa, ja vaikka kaupassa luulin sen olevan silmäkooltaan (oli valmiissa rullissa) samaa kuin edellinenkin, niin se osoittautui olevan isommalla silmäkoolla. Eli: pennut mahtuu siitä toistaiseksi läpi (P%#¤R%¤L#) !!
No, kun sitten toissapäivänä olin hikisesti saanut aitauksen pystyyn.... ja silmä vältti, päätti meidän shettis-poni Töpseli kävellä aidasta huolimatta pentuaitaukseen ruohoa syömään. Siinä pihanurmikollahan se on evästänyt pitkin kesää...  Sillä seurauksella, että se sotkeutui verkkoaitaan. Ja kun se saatiin siitä irti, olikin aita siitä kohti sitten päreinä (ARGH!!)
Virittelin sähkölangat (ei niissä sähköä kulje) aitauksen eteen...toistaiseksi on poni pysynyt ulkopuolella.Mutta veikkaan, että tuskin pysyy kauaa.
Jotenkin masentavaa kun tietää jo nyt, että tuo pentuaitaus ei taatusti tule toimimaan niinkuin toivoin.

Sisällä sohvan alunen on pennuille ikävä "ansa" -ainakin MINUN mielestä.. Ne kun tykkäävät tunkeutua kaikista mahdollisimman pienistä koloista sisään nukkumaan...eli ujuttautuvat heti kun silmä välttää tuonne sohvan alle... eivätkä sitten enää mukamas pääse pois. Voi huutoa sitä!! No, sohva on koottu elementeistä, ja jos yhden kohdan nostaa ilmaan, niin koko rakennelma laukeaa!! Kätevää :-/  !!! Olen sitten useampia kertoja jo ujuttanut pentuja kolosta ulos... ja tokihan matolle sohvaan eteen oli joku käynyt pissalla... ja kivastihan se minun paidan rintapieli imaisi märät matosta... voihan KELE!!!!
No, pitää keksiä jotain sohvan alle, etteivät edes pääse sinne....

Eilen olin laittanut pennut makkariin pentuaitaukseen nukkumaan ja kun myöhemmin menin sinne, niin osa porukasta nukkuikin matolla aitauksen edessä, ennätin jo hetken miettiä mielessäni, että KUINKA IHMEESSÄ ne ovat tulleet yli/läpi/ali tms aidasta...että mikähän houdini porukka tämä oikein on, kun huomasin, että portin alasalpa oli jäänyt auki ja pennut olivat longistaneet porttia ja ujuttautuneet sieltä välistä ulos. Kekseliästä porukkaa!!

Pissalätäköiden määrä lattioilla on jotakuinkin suunnaton.... 9 kertaa...hmmm... MONTA. (Muista tarpeista puhumattakaan!!) Koko ajan saa olla luutun ja paperin kanssa heilumassa. Makkarin pentuaitauksessa pennut osaavat yhdeksän kertaa kymmenestä käydä sanomalehtien päällä pisulla alueen toisessa päässä, mutta sama ei päde tuvan puolella -valitettavasti!!

Mutta, pennut ovat todella lumoavan ihania.... niiden touhujen seuraaminen ja niiden kanssa oleminen on kertakaikkiaan HUIPPUA!! Mietinkin jo ahdistus rinnassa, että kuinka IKINÄ raaskin näistä pikkukakaroista luopua - mutta ahhhh, onneksi tiedän kokemuksesta, että kun kuusi viikkoa alkaa olla täynnä, lisääntyy riiviölauman meno sellaisiin mittasuhteisiin seuraavan viikon aikana, että olen henkisesti valmis lähettämään ne uusiin koteihin mahdollisimman pian :))))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti