maanantai 3. syyskuuta 2012

Sataa, sataa ropisee

Kuudes viikko on pyörähtänyt käyntiin. Pentujen vauhti alkaa lisääntyä päivä päivältä. Toimitatarmoa riittää, vaikka paljon myös nukkuvat vielä. Ulkona sataa vettä (lähes kaatamalla) toista päivää, pentujen kanssa on ulkoiltu vähemmän kuin normaalisti. Ulkoilun jälkeen pennut ovat märkiä ja kuraisia - isoista koirista puhumattakaan. Pieni torppa alkaa todellakin tuntua ahtaalle ja jotakuinkin tunkkaiselle, jokapäiväisestä (jatkuvasta) siivoamisesta huolimatta.

Pennut ovat varsin aamuvirkkuja, jo heti viiden jälkeen kun aamu hiukankaan sarastaa, alkaa peiton alle korviini kantautua pikkutassujen töminää, ärinää, murinaa, sanomalehtien repeilyä (kun paperisilppua syntyy) lattiaharja kolisee kun sitä selvästi "tapetaan".. Välillä joku isoista koirista murahtaa pennuille varoituksen sanaa... ja välillä kuuluu melkoinen nassutus kun porukkaa on Pennyn nisillä. Ulko-ovella muutamat kiljuu teemalla "ei vapaata vangita voi"... "ME TAHDOTAAN ULOS!!!" Vedän peittoa tiukemmin pääni yli.

Kahdeksan pintaan loikkaan (lue: raahaudun) ylös sängystä, pennut riemastuvat totaalisesti, alkaa hilitön tervehtimisrituaali....Näky jonka tuvassa kohtaan on taas kerran kuin suoraan kaatopaikalta, OHHOIJAKKAA!! Jossain välissä saan pujoteltua itseni ovenraosta keittöön ja laitan pennuille ruuan, samoin Pennylle aamupalan. Isot koirat ulos... pennut syömään. Nopsaan avaan tietokoneen ja laitan uuden pentuNEU tilauksen menemään, ruoka alkaa olla lopussa. Pakastin on sen verran sotkussa, että pääsi jotenkin "salakavalasti" pentuneut vähiin...  Kun pennut ovat syöneet ne uuvahtavat nukkumaan lähes saman tien -kuka minnekin - ovathan ne jo riekkuneet muutaman tunnin. Saan tilaisuuden siivota: sanomalehdet kasaan, pari mattoa pesukoneeseen, lattian pesu, uudet "ryijyt" lattialle, samoin sanomalehdet. Pari pentua heräilee uudelleen ja mennään ulos sateeseen.... Isot koirat on märkiä ja kuraisia. Ja kohta myös pennut. (ja sitten tupa!! Se siivouksesta!!)

Koko viikonlopun pentujen katsojia kävi tasaisena virtana, ja nyt maanantaina ensimmäiset tulikin jo heti yhdeksän jälkeen aamukahville sopivasti (herkkupiirakat mukana, nam!!) Ja nyt seuraavaa tässä jo odottelen.... ;o) ja selvittelin jo, että mistä saan pentuneuta tähän hätään isompaa tilausta odotellessa... löytyi :)) Tarmokas kenneltyttö Pirjo tuo ne mukanaan töistä tullessaan.

Eilen illalla, tai oikeammin yöllä (klo 23.45) olin jo suunnistamassa nukkumaan, kun pennut tuntuivat olevan virkeimmillään... ne pääsivät livahtamaan saunan päätyyn, ja siitäkös riemu repesi. Ei kyllä voinut kuin nauraa, kun pikkuväki mellasti täydessä hepulissa niille kohtuullisen uudessa paikassa. Muutamat ovat saunan päädyssä jo käyneet tutustumassa, mutta nyt ne vasta ekaa kertaa rynnivät sinne laumana. Hiukan puolen yön jälkeen sain ne takaisin tuvan puolelle, ja pikkuhiljaa alkoivat sammua unille. Etenkin kun valot sammutettiin.

Sunnuntain Neiti Lila kärsi mahavaivoista, sille ei oikein ruoka maistunut, ja maha oli hiukan kuralla. Annoin paria homeopaattista ainetta ja riisinkeitinvettä... illalla neiti jo hiukkasen söi ja leikki hetken. Aamulla se oli jo nälkäisenä muiden mukana syömässä... ja ulkona ensimmäisten mukana :))) Mutta aina sitä huomaa kuinka huoli nousee heti jos jollain on jotain vaivaa.  

 Vihreä poika meni nukkumaan uunin ja puuarkun väliseen koloon maanantaiaamun ulkoilun jälkeen, hiukan turkki märkänä. 

 Sininen poika ja joku muu pennuista yrittää ryömiä Pennyn nisille "takaoven" kautta, eli Pennyn selän yli.

 Neiti Oranssi  

 Ruskea poika äidin kainalossa

Sininen poika painii ja leikkii äidin kanssa, näyttää melkoiselle, mutta kaikella hellyydellä Penny pentujaan leikittää.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti