tiistai 11. syyskuuta 2012

Neuvola-käynti

Tänään oli sitten odotettu päivä: "neuvola-päivä".  Aamupäivällä harjasin kaikki pennut läpi, pitäähän sitä nyt siisti olla kun kaupunkiin lähdetään :)) ja sitten pennelit kyytiin ja menoksi.


Matkamusiikista huolehti Mihelas N Car Band, ja täytyy myöntää, että välillä mentiin jo hevin puolelle :-O
Onneksi bändi lähti tauolle (lue:unille) lossin jälkeen, ... ja loput 20 km sain ajaa ahhh...ihanan hiljaisuuden vallitessa.

Eläinlääkäri Liisa Jalkanen tutki kaikki pennut huolella, kuunteli sydämet, käänteli jalkoja/niveliä, katsoi läpi ihon, korvat, silmät, suun ja nielun, palpoi masun...ja urosten pallejakin etsittiin. Kaikilla pojilla pallit tuntui, vaikkei vielä ihan alhaalla ollutkaan :))) Niin, ja kaikki pennut punnittiin. Lopuksi jokainen sai oman mikrosirunsa -joten annetut nimet ovat nyt virallisia. Kaikki pennut olivat kaikilta osin terveitä ja hyväkuntoisia  - JIPPII :)))) Ja täytyy myöntää, että erityisesti mieltä lämmitti Liisan kommentti, että kuinka nämä pennut ovatkaan siistejä ja tuoksuvat hyvälle eikä p..skalle kuten yleensä tämän ikäiset pennut!! No, joku hyöty kun pennut asuvat keskellämme, on pidettävä koko ajan kaikki siistinä, eivät pääse pahemmin mylläämään kakoissa ;o)

Homma sujui varsin mallikkaasti ja sujuvasti kun reipas kennel-tyttö Pirjo pääsi avuksi. Aina oli jo seuraava pentu odottamassa punnittuna vuoroaan. Suuri kiitos Pirjolle!!  Kiitokset myös klinikan henkilökunnalle, kun naputtelivat heti saman tien sirun numerot kennelliiton omakoirapalveluun, niin rekisteröinti etenee vauhdilla. Sain jo iltapäivällä maksettuakin rekisteröinnit omakoirapalvelun kautta, joten eiköhän ne rekisterikirjatkin tule aika pian :))
Kun koko homma oli ohi, juotimme pennut ja lasti oli valmis jatkamaan matkaa. Kukaan pennuista ei muuten voinut tänäänkään pahoin autossa - mistä olen todella kiitollinen!!
Kävin vielä pentujen kanssa työpaikallani, ja ihailijoita riitti roppakaupalla. Pennut eivät olleet moksiskaan kaupungin hälystä ja liikenteestä. Lopulta asettuivat jo nukkumaan  takaosastolle. Vielä muutaman asian hoito... ja sitten kotimatkalle. Joka sujuikin hiljaisuuden vallitessa. Päivä oli kuitenkin pitkä ja jostain kummasta pukkasi myös melkein helteen, ulkona oli melkein 20 astetta lämmintä kun ajeltiin kotiin ja pennuilla olikin hiukan kuuma autossa. Kotipihalla ne olivat jälleen täynnä virtaa oltuaan niin kauan pienessä tilassa.
Ne söivät ison annoksen ruokaa hyvällä halulla, ja melkoisen peuhaamisen jälkeen sammahtivat tyytyväisinä ulos.
Illalla Pirjo ja Anni kävivät vielä pentuja rapsuttelemassa, ja pennut kiipeilivät innoissaan Annin syliin.
Koska eilen oli niin kylmä ilma, lämmitimme tupaa.... minkä seurauksena nyt  tämän yllättävän helleaallon takia kun ulkona on vielä myöhään illallakin yli +15 astetta -on sisällä yli +25 vaikka ikkunat on auki ja pennut ovat levottomia ja läähättelevät etsien viileää kohtaa. Toivottavasti yöksi hiukan viilenee (en nyt tarkoita, että pakkasen puolelle pitäisi heti mennä ;o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti